Veel gestelde vragen

Waar is Langeveldshof?

Langeveldshof is in Lisse gevestigd in cultureel centrum de Oude School (Heereweg 253 Lisse).

  

Moet ik in Lisse wonen om naar Langeveldshof te kunnen gaan?

Nee. Veel van onze deelnemers wonen in Lisse maar we zijn open voor inwoners van de hele duin- en bollenstreek.

 

Hoeveel dagen per week kan ik terecht?

U komt een afgesproken aantal dagen, ochtenden of middagen. Wij rekenen dan op uw komst. Hoeveel dagen in de week u bij ons bent hangt af van uw wensen en de indicatie die de gemeente of het Ciz, bij een Wlz-indicatie, voor u afgeeft. Wij helpen u hier graag mee.
U bent van harte welkom om eens te komen kijken om de sfeer te proeven. U kunt hiervoor contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kan ik uitbreiden?

Als de kosten voor Langeveldshof door de gemeente worden vergoed dan zult u voor uitbreiding van het aantal (halve) dagen dat u naar het Hof komt een verzoek moeten indienen bij uw gemeente. Wij kunnen u het formulier hiervoor geven of toesturen. Ook als u een Wlz-indicatie heeft dient voor uitbreiding een verzoek ingediend te worden.

 

Zit ik bij Langeveldshof in een grote groep? 

Nee. Onze groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers.

 

Is er een wachtlijst voor Langeveldshof?

Vanwege het coronavirus zijn onze groepen kleiner dan gebruikelijk. Het kan voorkomen dat u van ons te horen krijgt dat u even moet wachten tot er een geschikt plekje is. U kunt dan wel alvast de indicatie aanvragen. Er is geen wachtlijst.

 

Werkt Langeveldshof met alleen vrijwilligers?

Nee. Langeveldshof heeft ook professionals in dienst. 

 

Biedt Langeveldshof professionele zorg? 

Ja. Wij werken met gemotiveerde vrijwilligers die getraind en gecoacht worden door professionele krachten. Er is altijd een beroepskracht aanwezig. Door samen met de deelnemer en diens begeleider een intakegesprek te houden worden wensen in kaart gebracht en kan de activiteiten en ondersteuning op maat geboden worden. Het persoonlijk begeleidingsplan past bij de persoon en wordt regelmatig met de betrokkenen besproken en bijgesteld. Bij de ervaren zorgprofessionals is kennis van en ervaring met de doelgroepen aanwezig. Hierdoor kunnen benaderingswijzen en methodieken worden ingezet die aansluiten op de zorgvraag van deelnemers (Belevingsgerichte zorg, Systematische Rehabilitatie en Herstel, Begeleid Ontdekkend Leren). Vanzelfsprekend voldoen wij aan de kwaliteitseisen die vanuit de gemeenten en zorgkantoren worden gesteld. Langeveldshof voldoet aan dezelfde eisen als meer traditionele zorgorganisaties.

 

Worden kosten voor Langeveldshof vergoed?

Wmo

De kosten voor Langeveldshof worden meestal door uw gemeente vergoed op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hiervoor heeft u een Wmo-indicatie nodig die uw gemeente afgeeft. Vervoer van en naar uw huis, als dat nodig is, en de maaltijden zijn inbegrepen.
Inwoners van alle Bollenstreekse gemeenten en de gemeente Katwijk kunnen met een Wmo-indicatie bij ons terecht. U kunt via een Wmo-meldingsformulier uw indicatie aanvragen en Langeveldshof als voorkeuraanbieder benoemen.
Voor vervoer werken we samen met de Seniorenbus Lisse en we vervoeren met een eigen bus.

Soms moet u een eigen bijdrage betalen. Uw eigen bijdrage wordt door het CAK geïnd. Dit gaat buiten ons om.

Wlz

Uw klachten zijn langdurig van aard en u kunt extra activiteiten, sociale contacten, ondersteuning of meer structuur gebruiken.
U wacht wellicht op een plaats bij een woonzorgcentrum of een verpleeghuis en u wilt als overbrugging naar Langeveldshof. 
Of u woont al in een zorginstelling en u komt naar Langeveldshof voor goed bij u passende activiteiten overdag. 

In deze gevallen worden de kosten van Langeveldshof vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Vaak is er al een zorginstelling betrokken om u de overige zorg te geven die in de indicatie voor Wlz-zorg is opgenomen. Zij kunnen ervoor zorgen dat u naar Langeveldshof kunt komen.
Indien dit niet lukt dient u een persoonsgebonden budget (pgb) aan te vragen. Wij helpen u hiermee.
Vervoer van en naar uw huis en de maaltijden zijn inbegrepen.
Een indicatie voor Wlz-zorg kunt u ook zelf aanvragen via het Centrum Indicatiestelling Zorg (Ciz). 

Particulier

Er kan ook particulier betaald worden. U betaalt dan zelf de kosten. Hiervoor gelden dezelfde tarieven als bij Wlz-pgb.

Nieuws

Open dag Langeveldshof 2021

Nieuwsgierig? Onze Open Dag zal dit jaar zijn op zaterdag 11 september en wordt weer heel gezellig. Kom je een kijkje nemen? 

Lees meer...

Kennismaken met Langeveldshof

Regelmatig komen er plaatsen beschikbaar. U kunt u hiervoor aanmelden. We kijken uit naar een telefonische kennismaking!

Lees meer...

Langeveldshof is open

Na de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus in het voorjaar van 2020 is ontmoetingscentrum Langeveldshof open.

Lees meer...

Het Hof start dagbesteding in de Oude School in Lisse

Dat wordt een prachtige plek!

Na een zorgvuldige voorbereiding en het nodige warmdraaien, door onder meer een High-tea en een voorjaarslunch, gaat Langeveldshof najaar 2019 starten met dagbesteding. We hebben ruimte gevonden in de gymzaal van de Oude School in Lisse. Het wordt een fijne plek die midden in de samenleving staat. We kunnen er aan de slag met tuinieren, bloemen en planten maar ook met creativiteit en lekker eten. Het Hof is er voor mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn, nuttig bezig willen zijn, structuur kunnen gebruiken of hulp nodig hebben.

Lees meer...

Overeenkomst LangeveldsHof met Bollenstreekse gemeenten en Katwijk

WeShareCare - de initiatiefnemer van LangeveldsHof -, ISD Bollenstreek en de Gemeente Katwijk tekenden op respectievelijk 4, 13 en 19 november 2014 een overeenkomst in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Lees meer...