Burgemeesters Teylingen en Lisse openen jubileumfeesten

Op zaterdag 23 maart jl was het feest bij Langeveldshof Sassenheim. Ontmoetingscentrum Langeveldshof bestaat dit jaar namelijk vijf jaar, waarvan ruim twee jaar in Sassenheim.

Twee jaar geleden opende Carla Breuer Langeveldshof Sassenheim in paviljoen Sassennest in park Rusthoff. Het jubileumfeest werd zaterdag in Sassenheim gevierd op de locatie in ’t Onderdak. Net als twee jaar geleden met een grote ballon met confetti. Naast Carla Breuer was ook wethouder Reny Wietsma aanwezig.

Burgemeester Breuer gaf bij de opening aan dat veel Teylingers de weg naar Langeveldshof hebben gevonden. ‘Dat is een groot succes. En heel belangrijk voor veel mensen in onze gemeente!’ De burgemeester feliciteerde iedereen die daaraan heeft bijgedragen, waaronder Susan Langeveld als initiatiefneemster en Sanne Klok, die in Sassenheim de leiding heeft. Burgemeester Breuer: ‘Langeveldshof laat zien hoe mensen die hun hart volgen en willen samenwerken prachtige dingen tot stand kunnen brengen’.

Alweer vijf jaar geleden opende burgemeester Spruit in Lisse de eerste locatie van Langeveldshof. Twee jaar geleden opende Langeveldshof Sassenheim. Het is goed gelukt om een fijne omgeving te maken voor alle deelnemers. Een plek waar het veilig is, waar je welkom bent en uitgedaagd wordt om samen leuke dingen te doen. En nieuwe vrienden vindt met wie je herinneringen maakt.

Carla Breuer: ‘Samen maken we Teylingen’

Burgemeester Breuer keek terug naar vorig jaar, toen ze dat zelf ook had meegemaakt. Met het college waren ze op bezoek bij Langeveldshof in Park Rusthoff. Ze lunchten toen met de mensen van Langeveldshof en van het Raamwerk die er elke dinsdag een lunch verzorgen. Langeveldshof werkt samen met de grote zorg- en welzijnsorganisaties maar ook met organisaties als Fietsmaatjes en de Combi-brug. ‘We mogen er heel erg trots op zijn dat verschillende organisaties binnen onze gemeente zo met elkaar samenwerken. En daarmee veel voor onze kwetsbare inwoners betekenen,’ zo complimenteerde de burgemeester de samenwerkingen. ‘Het is fantastisch dat in onze gemeente zoveel betrokken mensen wonen, die vaak als vrijwilliger hun bijdrage leveren aan wat voor anderen zo belangrijk is. Dat laat ook weer zien wat we als gemeente graag laten zien en benoemen: Samen maken we Teylingen!’

Een warme en gezellige dag voor iedereen.

Burgemeester Breuer sprak uit dat iedereen bij Langeveldshof van betekenis is, of je nu vrijwilliger bent of deelnemer. ‘Met een vriendelijke blik kun je een ander al helpen. Het hoeft niet altijd groot en nadrukkelijk.’ Ze bedankte iedereen die zich inzet voor Langeveldshof. ‘Wat jullie doen is van grote waarde voor alle deelnemers en voor onze samenleving als geheel.’

Groot feest

Na de opening kreeg coördinator Langeveldshof Sanne Klok een mooie bos bloemen van Carla Breuer en Reny Wietsma en als dank voor de mooie opening van het feest kreeg de burgemeester bloemen van Susan Langeveld van Langeveldshof. Toen kon het feest losbarsten met de ‘Oranjeman’ als muzikant, hapjes gemaakt door het Raamwerk en veel gezelligheid. Iedereen die Langeveldshof maakt, deelnemers, vrijwilligers en medewerkers waren uitgenodigd en iedereen mocht iemand meenemen. Het werd een gezellige middag. Een week eerder, op 16 maart, werd bij de Langeveldshof-locatie in Lisse het 5-jarig jubileum gevierd. Daar opende Burgemeester Spruit het jubileumfeest. Langeveldshof viert het vijfjarig bestaan in oktober nogmaals met een netwerkbijeenkomst.

Foto door Ad Helmes - Blikop Lisse - Teylingen