Bijeenkomsten bij Langeveldshof in ’t Onderdak; ‘Langeveldshof doen we met elkaar’

Langeveldshof bestaat dit jaar vijf jaar. Zoals Burgemeester Spruit van Lisse en Burgemeester Breuer van Teylingen bij de festiviteiten aangaven wordt Langeveldshof met elkaar mogelijk gemaakt. Het wordt gedragen door de gemeenschap. Met een team van mensen uit de streek die zich hiervoor inzetten en enkele zorgprofessionals wordt hard gewerkt om een warme en zinvolle ontmoetingsplek te creëren voor de kwetsbare inwoners van het eigen dorp of wijk. Er komen jonge en oudere mensen die uit een isolement willen komen, mensen met beginnende dementie, met lichte psychiatrische problematiek of een andere beperking. En met steun van de gemeenschap, dus met elkaar, worden gezellige dagen mogelijk gemaakt. Coördinator in Sassenheim Sanne Klok: “bij Langeveldshof gaan we uit van wat er wél kan.” Er is dan ook brede groep vrijwilligers die zich inzetten, variërend van jongere mensen tot zeventigplusser. Voor iedereen wordt gezocht naar wat goed past. En het is er gezellig. “Er wordt veel gelachen, we zorgen er met elkaar voor dat de sfeer goed is voor iedereen” zegt Sanne.

‘Kom jij meehelpen?’

Langeveldshof heeft plek voor een aantal nieuwe mensen, jong of ouder, die willen meehelpen. Coördinator in Sassenheim Sanne Klok: “We zoeken versterking zodat we leuke dingen kunnen blijven doen met elkaar”. Als je meehelpt ben je onderdeel van het team en maak je mooie dingen mee. Sanne: “Je kunt leuke ervaring opdoen en er is regelmatig training met een gezellige borrel.” Vrijwilligers bij Langeveldshof verbinden zich voor één halve dag per week zodat zij gekoppeld kunnen worden aan de deelnemers die dan ook komen. Zo ontstaan gezellige clubs van mensen die naar elkaar omzien. Er wordt door de vrijwilligers geholpen bij creatieve activiteiten, bij het samen klaarmaken van de lunch en er wordt veel bewogen. Dit is regelmatig een wandeling maar er zijn ook (aangepaste) activiteiten onder leiding van echte sportmensen. Regelmatig zijn er uitjes. Naast mensen die helpen bij de activiteiten heeft Langeveldshof ook een groep chauffeurs die de mensen thuis ophalen en na afloop weer naar huis brengen. Ook hier is ruimte voor nieuwe mensen die regelmatig deelnemers willen vervoeren.

10 en 22 april bijeenkomsten

Op woensdag 10 april en maandag 22 april houdt Langeveldshof om 19.00 bijeenkomsten speciaal voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk bij de organisatie. Deze vinden plaats in ruimte 5 van ’t Onderdak in Sassenheim (J.P.Gouverneurlaan 40). De bijeenkomsten zijn kleinschalig en informeel. Door coördinator Sanne en oprichter Susan Langeveld wordt verteld over de werkwijze en een typische dag op het Hof. Er wordt ingegaan op de visie op begeleiding, de activiteiten die het Hof biedt en het belang van buurt- en dorpsgenoten bij de ondersteuning. Vanzelfsprekend wordt ook ingegaan op de werkzaamheden die er liggen en wordt besproken hoe deze verdeeld worden. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nog plaatsen vrij

Zowel in Lisse als in Sassenheim zijn er nog plaatsen voor deelnemers vrij bij Langeveldshof. Aanmelden hiervoor kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 25136474 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 12357578.