Wie en voor wie is het Hof?

Langeveldshof is een maatschappelijk initiatief van de familie Langeveld. De familie had een bloembollenkwekerij aan de Delfweg op de grens van Lisse en Noordwijkerhout. Dochter Susan wilde beleving van de Bollenstreek en een goed bestede dag voor iedereen combineren en nam in 2015 het initiatief om dagbesteding tussen de bloembollen te starten. Na een periode van plannen maken en proefdraaien kon Langeveldshof oktober 2019 de gymzaal van de Oude School in het centrum van Lisse huren.

Vanuit de gedachte ‘we share care’ delen we bij Langeveldshof met elkaar de zorg voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat doen we met de partner, familie, vrienden en dorp- en buurtgenoten. We brengen mensen graag bij elkaar.

Het Hof bestaat uit een groep professionals en vrijwilligers die samen voor opvang, gezelligheid en structuur zorgen. Deelnemers van het Hof hebben vaak beginnende dementie of een verstandelijke beperking maar iedereen die zich bij ons thuis voelt kan zich aanmelden. Veel mensen komen voor de gezelligheid en het samen ondernemen van activiteiten. Er zijn jongeren en ouderen, mensen met een beperking of met lichte psychiatrische problematiek. Ook mensen die herstellen van een langdurige ziekte of een ongeluk zijn welkom. Gebaseerd op behoefte en voorkeuren vormen zich groepjes van deelnemers en vrijwilligers die naar elkaar omzien.

Nieuws

Open dag Langeveldshof 2021

Nieuwsgierig? Onze Open Dag zal dit jaar zijn op zaterdag 11 september en wordt weer heel gezellig. Kom je een kijkje nemen? 

Lees meer...

Kennismaken met Langeveldshof

Regelmatig komen er plaatsen beschikbaar. U kunt u hiervoor aanmelden. We kijken uit naar een telefonische kennismaking!

Lees meer...

Langeveldshof is open

Na de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus in het voorjaar van 2020 is ontmoetingscentrum Langeveldshof open.

Lees meer...

Het Hof start dagbesteding in de Oude School in Lisse

Dat wordt een prachtige plek!

Na een zorgvuldige voorbereiding en het nodige warmdraaien, door onder meer een High-tea en een voorjaarslunch, gaat Langeveldshof najaar 2019 starten met dagbesteding. We hebben ruimte gevonden in de gymzaal van de Oude School in Lisse. Het wordt een fijne plek die midden in de samenleving staat. We kunnen er aan de slag met tuinieren, bloemen en planten maar ook met creativiteit en lekker eten. Het Hof is er voor mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn, nuttig bezig willen zijn, structuur kunnen gebruiken of hulp nodig hebben.

Lees meer...

Overeenkomst LangeveldsHof met Bollenstreekse gemeenten en Katwijk

WeShareCare - de initiatiefnemer van LangeveldsHof -, ISD Bollenstreek en de Gemeente Katwijk tekenden op respectievelijk 4, 13 en 19 november 2014 een overeenkomst in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Lees meer...