Wie en voor wie is het Hof?

Langeveldshof is een maatschappelijk initiatief van de familie Langeveld. Zij hadden een bloembollenkwekerij aan de Delfweg op de grens van Lisse en Noordwijkerhout. Eén van de dochters, Susan, wilde beleving van de Bollenstreek en een goed bestede dag voor iedereen combineren. Zij nam in 2015 het initiatief om Langeveldshof te starten. Na een periode van plannen maken en proefdraaien startte oktober 2019 Langeveldshof in de Oude School in het centrum van Lisse.

Vanuit de gedachte ‘we share care’ delen we bij Langeveldshof met elkaar de zorg voor mensen die ondersteuning of regelmatig een gezellige dag goed kunnen gebruiken. We willen zorg samen delen met de partner, familie, vrienden en buurtgenoten van deze mensen. En met vrijwilligers die onze deelnemers voorheen wellicht nog niet kenden. We brengen graag mensen bij elkaar.

Het Hof bestaat uit een groep professionals en vrijwilligers die samen voor opvang, gezelligheid en structuur zorgen. Deelnemers van het Hof hebben vaak beginnende dementie of een verstandelijke beperking maar iedereen die zich bij ons thuis voelt kan zich aanmelden. Dit kunnen jongeren of ouderen zijn, mensen met een niet aangeboren hersenletsel of met lichte psychiatrische problematiek. Ook mensen die herstellen van een langdurige ziekte of een ongeluk zijn welkom. Mensen die weer willen wennen aan een werkritme kunnen bij ons daarmee aan de slag. Gebaseerd op behoefte en voorkeuren vormen we bij elkaar passende groepen van deelnemers en vrijwilligers. 

Nieuws

Vacature

Chauffeurs (m/v) gezocht!

Lees meer...

Langeveldshof actief als altijd

Na een periode van gedwongen sluiting vanwege het coronavirus is ontmoetingscentrum Langeveldshof weer open en actief als altijd binnen de Oude School in Lisse.

Lees meer...

Het Hof zoekt Vrijwilligers

Het Hof zoekt vrijwilligers. Kom maandag 24 augustus 19.00 naar onze informatieavond!

Lees meer...

Langeveldshof heeft nog plek, kom langs

Bij Langeveldshof is er geen wachtlijst, u kunt direct starten als u dat wilt. U bent van harte welkom voor een kennismaking.

Lees meer...

Open dag Langeveldshof 2020

Wethouder Langeveld opent open dag Langeveldshof op 5 september. Kom langs! Dan kun je Langeveldshof komen beleven.

Lees meer...