Wat en waarom is er het Hof?

Langeveldshof biedt gezelligheid, opvang en structuur voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het is een beschutte omgeving waar je bezig kunt zijn met wat je leuk vindt en wat bij jou past. Iedere dag mag een feestje zijn.
Bij het Hof volgen we zo goed mogelijk de jaargetijden. Bijzonder is dat er kleine verhoogde tuintjes zijn. Samen met vrijwilligers kun je daar een bollen-, bloemen-, of groentetuintje aanleggen.

We zien dat de behoefte aan zorg verandert is. Mensen willen meer zelf bepalen en willen zorg die bij hen past. De directe omgeving wil betrokken zijn bij de zorg voor hun partner, familie of vrienden en wil zorgen samen delen. Samen kunnen we het beter en op het Hof is daar plaats voor. We steunen graag mensen die zorgen voor anderen en brengen mensen bij elkaar.

Onze 9 beloften*

  1. De mens staat centraal; jij en jouw kracht. Maar ook jij en ik, jij en je partner, jij en je familie en vrienden, jij en je buurt- of dorpsgenoten;
  2. We staan voor je open, je kunt snel starten;
  3. Jij hebt zelf de regie: regelmatig maak je een nieuw plan, toegang tot je eigen dossier en steeds de keuze voor andere activiteiten;
  4. We zien je; onze groepen bestaan uit niet meer dan 10 personen;
  5. Een gezamenlijke lunch om de dag te vieren;
  6. Ieder seizoen een gezamenlijke excursie of een uitje;
  7. Ieder seizoen een bijeenkomst waar we vrienden en familie voor uitnodigen;
  8. We zijn duurzaam; hergebruik en groen waar mogelijk;
  9. Wij laten ons monitoren door een raad van advies, cliëntenraadpleging en een onafhankelijke klachtencommissie. 

* vraag naar de spelregels.

Nieuws

Open dag Langeveldshof 2021

Nieuwsgierig? Onze Open Dag zal dit jaar zijn op zaterdag 11 september en wordt weer heel gezellig. Kom je een kijkje nemen? 

Lees meer...

Kennismaken met Langeveldshof

Regelmatig komen er plaatsen beschikbaar. U kunt u hiervoor aanmelden. We kijken uit naar een telefonische kennismaking!

Lees meer...

Langeveldshof is open

Na de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus in het voorjaar van 2020 is ontmoetingscentrum Langeveldshof open.

Lees meer...

Het Hof start dagbesteding in de Oude School in Lisse

Dat wordt een prachtige plek!

Na een zorgvuldige voorbereiding en het nodige warmdraaien, door onder meer een High-tea en een voorjaarslunch, gaat Langeveldshof najaar 2019 starten met dagbesteding. We hebben ruimte gevonden in de gymzaal van de Oude School in Lisse. Het wordt een fijne plek die midden in de samenleving staat. We kunnen er aan de slag met tuinieren, bloemen en planten maar ook met creativiteit en lekker eten. Het Hof is er voor mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn, nuttig bezig willen zijn, structuur kunnen gebruiken of hulp nodig hebben.

Lees meer...

Overeenkomst LangeveldsHof met Bollenstreekse gemeenten en Katwijk

WeShareCare - de initiatiefnemer van LangeveldsHof -, ISD Bollenstreek en de Gemeente Katwijk tekenden op respectievelijk 4, 13 en 19 november 2014 een overeenkomst in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Lees meer...