Wat en waarom is er het Hof?

Langeveldshof biedt gezelligheid, opvang en structuur voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het is een beschutte omgeving waar je bezig kunt zijn met je creativiteit, de natuur en lekkere dingen maken. Iedere dag mag een feestje zijn.
Bij het Hof volgen we zo goed mogelijk de jaargetijden. Bijzonder is dat iedere deelnemer die dat wil zijn eigen tuintje krijgt. Samen met vrijwilligers kun je daar een bollen-, bloemen-, of groentetuintje aanleggen.

We zien dat de behoefte aan zorg verandert is. Mensen willen meer zelf bepalen en willen zorg die bij hen past. De directe omgeving wil betrokken zijn bij de zorg voor hun partner, familie of vrienden en wil zorgen samen delen. Samen kunnen we het beter en op het Hof is daar plaats voor. We steunen graag mensen die zorgen voor anderen en brengen mensen bij elkaar.

Onze 10 beloften*

  1. De mens staat centraal; jij en jouw kracht. Maar ook jij en ik, jij en je partner, jij en je familie en vrienden, jij en je buren;
  2. We staan voor je open, je kunt snel starten;
  3. Als je wilt kun je je eigen veldje krijgen om op te tuinieren;
  4. Jij hebt zelf de regie: regelmatig maak je een nieuw plan, toegang tot je eigen dossier en steeds de keuze voor andere activiteiten;
  5. We zien je; onze groepen bestaan uit niet meer dan 10 personen;
  6. Een gezamenlijke lunch om de dag te vieren;
  7. Ieder seizoen een gezamenlijke excursie of een uitje;
  8. Ieder seizoen een afsluiting waar we vrienden en familie voor uitnodigen;
  9. We zijn duurzaam; hergebruik en groen waar mogelijk;
  10. Wij laten ons monitoren door een raad van toezicht, cliëntenraadpleging en een klachtencommissie. Daarnaast is er een vertrouwenspersoon.

* vraag naar de spelregels.

Nieuws

Open dag Langeveldshof 2021

Nieuwsgierig? Onze Open Dag zal dit jaar zijn op zaterdag 11 september en wordt weer heel gezellig. Kom je een kijkje nemen? 

Lees meer...

Kennismaken met Langeveldshof

Er is momenteel geen wachtlijst bij Langeveldshof, regelmatig komen er plaatsen beschikbaar. U kunt u hiervoor aanmelden. We kijken uit naar een telefonische kennismaking!

Lees meer...

Vacatures

Vrijwilligers (m/v) gezocht! - Chauffeurs (m/v) gezocht! 

Wij zoeken vrijwilligers als sfeermaker en vrijwillige chauffeurs. Kom jij ons versterken en Langeveldshof mogelijk maken?

Lees meer...

Langeveldshof is open

Na de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus in het voorjaar van 2020 is ontmoetingscentrum Langeveldshof open.

Lees meer...

Het Hof zoekt Vrijwilligers

Langeveldshof is altijd op zoek naar mensen die ons team verder willen komen versterken. Neem contact op en kom een keer kennismaken!

Lees meer...