Wat en waarom is er het Hof?

LangeveldsHof biedt opvang, gezelligheid en structuur voor mensen die wat ondersteuning kunnen gebruiken. Daar is behoefte aan. Het is een beschutte omgeving waar je bezig kunt zijn met natuur, koken of bakken en creativiteit. Iedere dag mag een feestje zijn. Bij het Hof volgen we zo goed mogelijk de jaargetijden. Bijzonder is dat iedere deelnemer die dat wil zijn eigen tuintje krijgt. Samen met vrijwilligers kun je daar een bollen-, bloemen-, of groentetuintje aanleggen. Wij werken ook aan de ontwikkeling van een pluktuin en een theeschenkerij. 

We zien dat de zorg aan het veranderen is. Mensen willen meer bepalen welke zorg ze krijgen en invloed hebben op die zorg. En waar dat kan willen mensen dichtbij staan en betrokken zijn bij de zorg voor partner, familie, vrienden en buren. Samen kunnen we het beter en op het Hof is daar plaats voor.

Als deelnemer mag je iemand meenemen naar het Hof. Als dat lukt mag deze persoon meehelpen. Hierdoor is Langeveldshof persoonlijk en gezellig maar ook betaalbaar. Als meehelpen niet lukt is dat geen probleem. We steunen graag mensen die zorgen voor anderen en brengen mensen bij elkaar.

Onze 10 beloften*

  1. De mens staat centraal; jij en jouw kracht. Maar ook jij en ik, jij en je partner, jij en je vriend(in), jij en je buurman;
  2. We staan voor je open, je kunt snel starten;
  3. Als deelnemer krijg je je eigen veldje om op te tuinieren;
  4. Je hebt zelf de regie: ieder seizoen een nieuw persoonlijk plan, toegang tot je eigen dossier en steeds de keuze voor andere activiteiten;
  5. Een gezamenlijke lunch om de week af te sluiten;
  6. Ieder seizoen een gezamenlijke excursie of een uitje;
  7. Na ieder seizoen een afsluiting waar we vrienden en familie voor uitnodigen;
  8. We zijn duurzaam; hergebruik en groen waar mogelijk;
  9. Wij laten ons monitoren door een raad van toezicht, een cliëntenraad en een klachtencommissie;
  10. Samen zorgen wordt gewaardeerd; als je meehelpt krijg je training, coaching en waardepunten die je later weer in kunt ruilen voor producten van het Hof.

* vraag naar de spelregels.

Nieuws

OPEN DAG zaterdag 31 augustus | 10.00-16.00 uur

Zaterdag 31 augustus is onze eerste Open Dag. Het belooft een mooi feestje te worden. Kom ontdekken, kennismaken en ervaren wat het Hof is en doet! De gymzaal van de Oude School (Heereweg 253 in Lisse), en de ruimte eromheen, verandert in een intiem terrein met een programma voor jong en oud. Er is veel te zien, horen en beleven. Vanaf 10 uur tot 16.00 is er muziek, schilderen, beeldhouwen, worden lekkere dingen gemaakt en vertellen we graag waar onze tuin komt. Een unieke kans die je niet mag missen. Je hoeft je voor de Open Dag niet op te geven, graag tot dan!

Doe mee!

Lees meer...

Het Hof zoekt Vrijwilligers

In de Oude School in Lisse start binnenkort Langeveldshof. We hebben er heel veel zin in. Om het goed te doen willen we het graag samen doen. Daarom worden Vrijwilligers gezocht die het Hof, en vooral de deelnemers van het Hof, een warm hart toedragen. Kom je ook helpen?

Lees meer...

Het Hof start dagbesteding in de Oude School in Lisse

Dat wordt een prachtige plek!

Na een zorgvuldige voorbereiding en het nodige warmdraaien, door onder meer een High-tea en een voorjaarslunch, gaat Langeveldshof najaar 2019 starten met dagbesteding. We hebben ruimte gevonden in de gymzaal van de Oude School in Lisse. Het wordt een fijne plek die midden in de samenleving staat. We kunnen er aan de slag met tuinieren, bloemen en planten maar ook met creativiteit en lekker eten. Het Hof is er voor mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn, nuttig bezig willen zijn, structuur kunnen gebruiken of hulp nodig hebben bij werk.

Lees meer...

Kom je naar onze Voorjaarslunch op 14 maart?

Het is weer (bijna) voorjaar! 14 maart is er een Voorjaarslunch bij  Langeveldshof.

Heb jij het voorjaar alweer in de bol? Wij wel! Op woensdag 14 maart aanstaande organiseren wij een gratis voorjaarslunch met eieren, quiche, salade en zoete versnaperingen. We gaan de tafel ook versieren. Wie neemt de muziek mee? 

Lees meer...

14 februari: Sassenheim bakt en oud-Hollandse spelletjes bij Langeveldshof

Valentijnsdag 2018 bakt heel Sassenheim en omgeving misschien wel bij Langeveldshof. Doe je ook mee? Vanaf 10.00 is er spelletjesochtend voor iedereen die van gezelligheid houdt en we sluiten de ochtend af met een kopje thee met de zelfgebakken lekkernijen.

Lees meer...