LangeveldsHof

Langeveldshof is een gezellig ontmoetingscentrum dat dagactiviteiten biedt in de Bollenstreek. Het is een bijzondere plek die midden in de samenleving staat. Bij ons vind je bloembollen, planten en bloemen, creativiteit en lekker eten. Persoonlijke aandacht staat centraal.

Naar het Hof komen mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit zijn mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn, structuur kunnen gebruiken of hulp nodig hebben. We bieden in kleine groepen activiteiten en ondersteunen de mantelzorgers. 

Als deelnemer kom je één of meer vaste dagen in de week. Je kunt er ook vaste halve dagen bij zijn. Zo leer je snel de groep mensen kennen die er dan ook zijn.

Gedurende de dag zijn er activiteiten die gericht zijn op ontwikkeling of het behoud van vaardigheden. We werken aan herstel waar mogelijk en het vergroten van zelfredzaamheid. We bieden geen vast dagprogramma voor iedereen. We bekijken met jou wat je leuk vindt en wat je mogelijkheden zijn. Zo is er voor iedereen een gezellige en goed bestede dag.

Ondersteuning voor mantelzorgers en familie

Zoekt u hulp en ondersteuning als mantelzorger? Bij Langeveldshof zijn mantelzorgers, familie en vrienden ook van harte welkom. U kunt de medewerkers van Langeveldshof raadplegen en ook ervaringen uitwisselen met andere mantelzorgers. Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten waarvoor mantelzorgers worden uitgenodigd.

Maak een afspraak voor een kennismaking

Interesse? Maak een afspraak en proef de sfeer op het Hof. Bel 06 25136474 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Veel gestelde vragen

Waar is Langeveldshof?

Langeveldshof is in Lisse gevestigd in cultureel centrum de Oude School (Heereweg 253 Lisse).

  

Moet ik in Lisse wonen om naar Langeveldshof te kunnen gaan?

Nee. Veel van onze deelnemers wonen in Lisse maar we zijn open voor inwoners van de hele duin- en bollenstreek.

 

Hoeveel dagen per week kan ik terecht?

U komt een afgesproken aantal dagen, ochtenden of middagen. Wij rekenen dan op uw komst. Hoeveel dagen in de week u bij ons bent hangt af van uw wensen en de indicatie die de gemeente of het Ciz, bij een Wlz-indicatie, voor u afgeeft. Wij helpen u hier graag mee.
U bent van harte welkom om eens te komen kijken om de sfeer te proeven. U kunt hiervoor contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kan ik uitbreiden?

Als de kosten voor Langeveldshof door de gemeente worden vergoed dan zult u voor uitbreiding van het aantal (halve) dagen dat u naar het Hof komt een verzoek moeten indienen bij uw gemeente. Wij kunnen u het formulier hiervoor geven of toesturen. Ook als u een Wlz-indicatie heeft dient voor uitbreiding een verzoek ingediend te worden.

 

Zit ik bij Langeveldshof in een grote groep? 

Nee. Onze groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers.

 

Is er een wachtlijst voor Langeveldshof?

Er is op dit moment geen wachtlijst. Vanwege het coronavirus zijn onze groepen kleiner dan gebruikelijk. Het kan voorkomen dat u van ons te horen krijgt dat u even moet wachten tot er een geschikt plekje is. U kunt dan wel alvast de indicatie aanvragen.

 

Werkt Langeveldshof met alleen vrijwilligers?

Nee. Langeveldshof heeft ook professionals in dienst. 

 

Biedt Langeveldshof professionele zorg? 

Ja. Wij werken met gemotiveerde vrijwilligers die getraind en gecoacht worden door professionele krachten. Er is altijd een beroepskracht aanwezig. Door samen met de deelnemer en diens begeleider een intakegesprek te houden worden wensen in kaart gebracht en kan de activiteiten en ondersteuning op maat geboden worden. Het persoonlijk begeleidingsplan past bij de persoon en wordt regelmatig met de betrokkenen besproken en bijgesteld. Bij de ervaren zorgprofessionals is kennis van en ervaring met de doelgroepen aanwezig. Hierdoor kunnen benaderingswijzen en methodieken worden ingezet die aansluiten op de zorgvraag van deelnemers (Belevingsgerichte zorg, Systematische Rehabilitatie en Herstel, Begeleid Ontdekkend Leren). Vanzelfsprekend voldoen wij aan de kwaliteitseisen die vanuit de gemeenten en zorgkantoren worden gesteld. Langeveldshof voldoet aan dezelfde eisen als meer traditionele zorgorganisaties.

 

Worden kosten voor Langeveldshof vergoed?

Wmo

De kosten voor Langeveldshof worden meestal door uw gemeente vergoed op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hiervoor heeft u een Wmo-indicatie nodig die uw gemeente afgeeft. Vervoer van en naar uw huis, als dat nodig is, en de maaltijden zijn inbegrepen.
Inwoners van alle Bollenstreekse gemeenten en de gemeente Katwijk kunnen met een Wmo-indicatie bij ons terecht. U kunt via een Wmo-meldingsformulier uw indicatie aanvragen en Langeveldshof als voorkeuraanbieder benoemen.
Voor vervoer werken we samen met de Seniorenbus Lisse en we vervoeren met een eigen bus.

Soms moet u een eigen bijdrage betalen. Uw eigen bijdrage wordt door het CAK geïnd. Dit gaat buiten ons om.

Wlz

Uw klachten zijn langdurig van aard en u kunt extra activiteiten, sociale contacten, ondersteuning of meer structuur gebruiken.
U wacht wellicht op een plaats bij een woonzorgcentrum of een verpleeghuis en u wilt als overbrugging naar Langeveldshof. 
Of u woont al in een zorginstelling en u komt naar Langeveldshof voor goed bij u passende activiteiten overdag. 

In deze gevallen worden de kosten van Langeveldshof vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Vaak is er al een zorginstelling betrokken om u de overige zorg te geven die in de indicatie voor Wlz-zorg is opgenomen. Zij kunnen ervoor zorgen dat u naar Langeveldshof kunt komen.
Indien dit niet lukt dient u een persoonsgebonden budget (pgb) aan te vragen. Wij helpen u hiermee.
Vervoer van en naar uw huis en de maaltijden zijn inbegrepen.
Een indicatie voor Wlz-zorg kunt u ook zelf aanvragen via het Centrum Indicatiestelling Zorg (Ciz). 

Particulier

Er kan ook particulier betaald worden. U betaalt dan zelf de kosten. Hiervoor gelden dezelfde tarieven als bij Wlz-pgb.

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden geldend voor alle deelnemers zonder Wmo-indicatie:

  • Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Dit betekent dat u één maand van te voren moet opzeggen. De opzegtermijn gaat in vanaf de eerste van de volgende kalendermaand. Stel: u wilt per 1 april de zorg beëindigen, dan moet u vóór 1 maart schriftelijk (dit kan per e-mail) opzeggen. In de maand maart ontvangt u gewoon nog zorg. 
  • Bij afwezigheid van een deelnemer, ongeacht de reden, worden de kosten voor zorg volledig in rekening gebracht vanaf de eerste dag van verzuim t/m de laatste dag van de daaropvolgende kalendermaand. Eventueel vervoer wordt niet in rekening gebracht. Een voorbeeld: wanneer een deelnemer 5 maart voor het laatst komt dan wordt de zorg in rekening gebracht t/m 30 april. Ook als niet is opgezegd.

 

Kan ik een klacht indienen als dat nodig is?

Ja. Als u dat nodig vindt kunt met een klacht contact opnemen met onze coördinator Karin. U kunt uw klacht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'klacht'. Uw klacht wordt dan besproken binnen het team, waarna wij verbeteringen kunnen doorvoeren. Als u uw klacht bij een onafhankelijke instantie wilt melden dan kunt u contact opnemen met Erisietsmisgegaan. Zodra uw melding compleet is wordt deze binnen 48 uur verwerkt en neemt een professional van Erisietsmisgegaan.nl contact met u op.

Onvrede melden  

 

Is er een vertrouwenspersoon?

Ja. Langeveldshof heeft de beschikking over een vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen. U kunt bij de vertrouwenspersoon terecht indien u vertrouwelijk een aangelegenheid wilt bespreken. Het gaat dan om zaken met betrekking tot (seksuele) intimidatie, pesten, discriminatie en agressie en geweld. De vertrouwenspersoon staat opgesteld voor onze vrijwilligers, onze deelnemers en hun familieleden. De vertrouwenspersoon is niet in dienst van Langeveldshof, werkt onafhankelijk en garandeert vertrouwelijkheid. De vertrouwenspersoon waarmee wij werken is gecertificeerd en geregistreerd bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen.

De contactgegevens van de vertrouwenspersoon: Johan van Zegveld / Tel: 06 34634975 / Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuws

Telefonisch kennismaken met Langeveldshof

Er is momenteel geen wachtlijst bij Langeveldshof, regelmatig komen er plaatsen beschikbaar. U kunt u hiervoor aanmelden. We kijken uit naar een telefonische kennismaking!

Lees meer...

Open dag Langeveldshof 2021

De jaarlijkse open dag van Langeveldshof is dit jaar op zaterdag 11 september. Kom langs! Dan kun je Langeveldshof beleven.

Lees meer...

Vacatures

Coördinerend begeleider (m/v) gezocht! - Vrijwilligers (m/v) gezocht! - Chauffeurs (m/v) gezocht! 

Wij zoeken een coördinerend begeleider, vrijwilligers als sfeermaker en vrijwillige chauffeurs. Kom jij ons versterken en Langeveldshof mogelijk maken?

Lees meer...

Langeveldshof is open

Na de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus in het voorjaar van 2020 is ontmoetingscentrum Langeveldshof open.

Lees meer...

Het Hof zoekt Vrijwilligers

Het Hof zoekt vrijwilligers. Neem contact op en kom een keer kennismaken!

Lees meer...