Tuinvrijwilligers, Creatiefvrijwilligers en Kookvrijwilligers

Langeveldshof wordt gestart voor mensen die een fijne dag op een beschutte plek goed kunnen gebruiken. Dit kunnen mensen met beginnende dementie zijn, ouderen, mensen met een verstandelijke beperking of lichte psychisch problematiek en mensen die herstellende zijn van een ziekte of ongeval. Mensen die weer willen wennen aan een werkritme kunnen bij ons daarmee aan de slag. Deelnemers aan de dagbesteding krijgen altijd eerst een gesprek waarin gekeken wordt of deze dagbesteding wel goed bij hen past. Vrijwilligers bij het Hof worden meestal voor een periode van drie maanden gekoppeld aan één of meerdere deelnemers van het Hof en zijn dus regelmatig aanwezig. Onze vrijwilligers hebben vaak ook één of meerdere interessegebieden. We hebben ook vrijwilligers met wie contact wordt opgenomen als er klussen zijn. Een specifieke groep vrijwilligers rijdt met onze bus en haalt daarmee als dat nodig is deelnemers thuis op en brengt ze weer naar huis.

Wat vindt jij leuk om te doen?

Wij zoeken Tuinvrijwilligers die het leuk vinden midden in het groen te staan in de tuin van het Hof. Hiernaast zoeken we Creatiefvrijwilligers die, al dan niet met hulp van een beeldend kunstenaar, de deelnemers van het Hof zo goed mogelijk gaan ondersteunen bij creativiteit en verbeelding. Hiernaast zoeken wij Kookvrijwilligers die gaan helpen bij activiteiten rondom eten en bakken,

Interesse als vrijwilliger? We maken we graag kennis met je.

Ons aanstellingsbeleid bestaat eruit dat we altijd een intakegesprek met je voeren, waarin we bespreken wat je zou willen doen en hoe één en ander in praktisch zin zal gaan. Vanzelfsprekend wordt ook ingegaan op zaken als verzekeringen, training/begeleiding en wat jij als vrijwilliger verder van het Hof kunt verwachten. Hiernaast verwachten we dat je een VOG kunt overhandigen en werken we met een vrijwilligersovereenkomst waarin een gedragscode staat opgenomen met aandacht voor (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. 

Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of loop een keer langs als we open zijn.

Nieuws

OPEN DAG zaterdag 31 augustus | 10.00-16.00 uur

Zaterdag 31 augustus is onze eerste Open Dag. Het belooft een mooi feestje te worden. Kom ontdekken, kennismaken en ervaren wat het Hof is en doet! De gymzaal van de Oude School (Heereweg 253 in Lisse), en de ruimte eromheen, verandert in een intiem terrein met een programma voor jong en oud. Er is veel te zien, horen en beleven. Vanaf 10 uur tot 16.00 is er muziek, schilderen, beeldhouwen, worden lekkere dingen gemaakt en vertellen we graag waar onze tuin komt. Een unieke kans die je niet mag missen. Je hoeft je voor de Open Dag niet op te geven, graag tot dan!

Doe mee!

Lees meer...

Het Hof zoekt Vrijwilligers

In de Oude School in Lisse start binnenkort Langeveldshof. We hebben er heel veel zin in. Om het goed te doen willen we het graag samen doen. Daarom worden Vrijwilligers gezocht die het Hof, en vooral de deelnemers van het Hof, een warm hart toedragen. Kom je ook helpen?

Lees meer...

Het Hof start dagbesteding in de Oude School in Lisse

Dat wordt een prachtige plek!

Na een zorgvuldige voorbereiding en het nodige warmdraaien, door onder meer een High-tea en een voorjaarslunch, gaat Langeveldshof najaar 2019 starten met dagbesteding. We hebben ruimte gevonden in de gymzaal van de Oude School in Lisse. Het wordt een fijne plek die midden in de samenleving staat. We kunnen er aan de slag met tuinieren, bloemen en planten maar ook met creativiteit en lekker eten. Het Hof is er voor mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn, nuttig bezig willen zijn, structuur kunnen gebruiken of hulp nodig hebben bij werk.

Lees meer...

Kom je naar onze Voorjaarslunch op 14 maart?

Het is weer (bijna) voorjaar! 14 maart is er een Voorjaarslunch bij  Langeveldshof.

Heb jij het voorjaar alweer in de bol? Wij wel! Op woensdag 14 maart aanstaande organiseren wij een gratis voorjaarslunch met eieren, quiche, salade en zoete versnaperingen. We gaan de tafel ook versieren. Wie neemt de muziek mee? 

Lees meer...

14 februari: Sassenheim bakt en oud-Hollandse spelletjes bij Langeveldshof

Valentijnsdag 2018 bakt heel Sassenheim en omgeving misschien wel bij Langeveldshof. Doe je ook mee? Vanaf 10.00 is er spelletjesochtend voor iedereen die van gezelligheid houdt en we sluiten de ochtend af met een kopje thee met de zelfgebakken lekkernijen.

Lees meer...